
Yağmurlu Havada Araba Kullanmak
Her mevsime ortak olur yağmur; yaz, kış, bahar mutlaka yağmurlu günler yaşanır. Dışarıdan seyri güzeldir; romantiktir, eşsiz bir fotoğraf karesidir, sinemasal bir manzaradır. Bir pencereden bakıldığında yağmur böyledir. Ancak direksiyon başında işin rengi de, seyri de değişir. Araç kullanan kişi için yağmur demek, ekstra özen ve dikkat demektir. Öyle de olmalıdır.
Bir sürücü olarak yağmurlu havalarda araç kullanmanın farklı bir bilince ihtiyaç duyduğunu bilmelisiniz. Hava durumunu takip ediyor olmak bu açıdan da önemlidir; hazırlıklarınızı buna bağlı olarak yaparsınız. Ancak en kritik nokta, pür dikkat kesilmektir.
Yağmurlu havada aracınızda binmeden önce lastiklerinizden sileceklerinize kadar her şeyi kontrol edin; tümünün doğru çalıştığından emin olun.
Seyir esnasındayken yağış başladıysa yavaşlayın ve dikkat seviyenizi yükseltin. Çünkü yol kayganlaşacaktır. Direksiyon hakimiyetinizi korumak için sürat yapmamanız gerekiyor.
Yol kayganlaştığı için ani frenlerden de kaçınmalısınız. Yağmurlu havalarda sürücülerin kendileri kadar birbirlerini de kontrol altında tutmaları gerekir. Frene de gaza da gereğinden çok yüklenmeyin.
Virajlar, yağmurda daha tehlikeli hale gelir. Aracınızı olabildiğince yavaş sürmelisiniz. Çünkü hızlı ve sert girişler aracınızın savrulmasına yol açabilir.
Yağmurda seyir halindeyken geçtiğiniz yollar üzerindeki çukurları suyla doldukları için fark etmezsiniz. Yavaş sürüş bu nedenle de önemlidir. Hakimiyeti yitirmemek ve kaza yapmamak için su birikintilerinden uzak durmalısınız.
Yağmurlu günlerden genellikle araçların camları buğu yapar. Bu da görüşünüzü olumsuz etkiler. Buğuyu önlemek için klimayı ön cama doğru çalıştırabilirsiniz. Arkadaki camı da ihmal etmeyin ve rezistansınızı kullanın.
Sağanak yağışlarda araçların birbirini görmemesi nedeniyle birçok kaza yaşanabiliyor. Farlarınızı açık tutarsanız diğer şoförlerin sizi görmesine yardımcı olabilirsiniz.
Yağmurlu havalarda araç kullanırken tedirgin değil, sakin ve soğukkanlı olmaya özen gösterin. Ve tabii kasko poliçenizde selin teminat kapsamında olup olmadığını da kontrol edin. İyi seyirler…
Henüz kaskonuz yoksa veya yenileme sürecindeyseniz buraya tıklayarak Sigorta Cini’nin tekliflerini değerlendirebilirsiniz.